האם אפשר לבטל גיור של אישה שמעולם לא שמרה שבת

אני מכירה אישה שהתגיירה אך אף פעם לא שמרה שבת רצתה להתגייר כי בעלה ביקש ממנה הוא יהודי ורצה שהבנות שלו יהיו יהודיות אותה אישה לא מספיק שלא שמרה שבת ואוכלת אוכל לא כשר ומערבבת בשר וחלב בזמן שהייתה נשואה הלכה עם גבר נשואי ועוד כהן האם אחריי עוון כזה ניתן להסיר את היהדות היום התגרשה מבעלה והכהן התגרש מאשתו ונטש את ארבעת ילדיו והם חיים ביחד.

תשובה:

שלום רב,

אני לא מאמין שמעשית ניתן לבטל גיור, לא בגלל שודאי שהגיור תקף, אלא משום שיתכן שאינך יודעת את הפרטים המדוייקים, או שלא תוכלי להוכיח זאת, כי אדם ודאי לא יכול לטעון נגד אדם אחר ללא כל ראיה. אבל אם אכן האישה לא שמרה מעולם שבת, כשרות וכו', אין ספק שהגיור שלה לא שווה כלום, ומי שיודע את זה אסור לו להתחתן עם הבנות (שנולדו לאחר הגיור). אולם אם הגיור של הבנות, נעשה כשהן היו קטנות, בדיעבד הגיור תופס.