עד גיל 3 האם הבתולין חוזרים?

שאלתי היא האם אישה גויה לא בתולה שמתגיירת נחשבת כבתולה ? שהרי היא כמו תינוק שנולד? כמו שמצינו בגמרא על בת ששבו אותה ובגלל חישובים שונים של עיבור החודש זה לא נחשב שעברה גיל 3 ובאמת חזרו הבתולין..

תשובה:

שלום רב,

העובדה כתבו שהבתולין חוזרים במדה שהם נשרו לפני גיל 3 זה לא גזירת הכתוב שנאמרה רק ביהודים. עצם העובדה שגיורת שהתגיירה הרי היא כתינוק שנולד אינו אומר שגופנית הוא כתינוק שנולד, אם נקטע לו היד בעודו גוי, היד לא תחזור אליו עם גיורו. הכוונה היא רק מצד יחוס משפחתו שאינו נחשב לקרוב משפחה של אף אחד, והרי הוא כתינוק שנולד ללא הורים.

מה שאמרו שבדיוק עד גיל 3 הבתולין חוזרים, זה כמו שצריך להמתין לדוגמא שיעור עיכול – לברכת המזון, גם שם לאחר שנאמר השיעור שהוא אמרו להיות עפ"י הטבע. אנו מדייקים בדיוק לפי השיעור שנאמר.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. כנראה שהרב לא הבין את שאלתי..היה מקרה בגמרא לא זוכר איפה שהיא באמת עברה את גיל 3 אבל אחרי שעיברו את השנה אז למפרע באמת היא היתה לפני גיל 3 והנה השתנתה המציאות שחזרו הבתולים.אז האם גם כן זה יכול לשנות את הגיורת

  2. כנראה שגם עכשיו אני לא מבין היטב.
    גיורת אינה קשורה כלל לנושא של גיל 3 ובתולים.
    גם גיורת פחות מגיל 3 היא גיורת לכל דבר. גם גיורת שמעולם לא נבעלה היא גיורת לכל דבר.