צום יום כיפור בסכרת הריון

שלום רב,

אני בחודש תשיעי (שבוע 37+). מאובחן אצלי סכרת הריון. בהמלצת הדיאטנית יש לי תפריט מאוזן 6 ארוחות קטנות ביום + שתיית מים שלוש ליטר ביום. הרופא הבהירה לי שאסור לי לצום ביום כיפור עקב הסכרת ועליי לשתות ולאכול כרגיל.
האם לא לצום כפי שהרופאה טוענת או שעליי לצום הכל מקרה?

לתשובתך אודה,

תשובה:

שלום רב

בדרך כלל אשה שמצבה מאוזן על ידי דיאטה ואין לה צורך בתרופות יכולה לצום, במידה והסוכר נמוך יש לאכול ולשתות לשיעורים [35 סמ"ק מאכל וכמו כזו של משקה כל 10 דק'], ורק אם יש צורך במתן אינסולין יש לאכול כרגיל, אולם הואיל והרופאה מייעצת לך כך עליך לפנות לרופא/ה דתי/ת המבינה את הצורך החיוני בצום ולהתייעץ איתה בענין בהתאם למצבך הספציפי.

במידה וניתן לאזן את הסוכר על ידי שתיית דבר עתיר סוכר כמו מיץ ענבים לשיעורים, יש להסתפק בכך ולא לבטל את הצום לגמרי.

בכל מקרה חריג במהלך הצום יש להפסיקו מיד ולאכול ולשתות כרגיל כמות מרובה.

בשורות טובות ורוב נחת!