אשה בהריון עם בחילות בצום יום כיפור

אשתי בהריון בחודש השני, ויש לה בחילות ועייפות האם מותר לה לצום?

תשובה:

שלום רב

בחילות ועייפות בשלב זה של ההריון זה הכי קלסי ששייך, ויש לה לצום כרגיל, אלא שכמובן תכין את עצמה היטב כבר מרגע זה מבחינת תזונה ושתייה טובה, במהלך הצום תשהה כמה שיותר במיטה במקום ממוזג, ולא ללכת לבית הכנסת כלל. בכל תחושה חריגה במיוחד, כאב ראש עז או צירים תכופים חלילה יש להפסיק את הצום מיד.

כמובן שאם היא מקיאה הרבה בצום ויש חשש להתייבשות אסור לצום, ויש לשתות לשיעורים 35 סמ"ק מיץ ענבים כל 10 דק'.

צום קל ובשורות טובות!