תרופות בצום יום הכיפורים

ב"ה ביום שני השבוע קבלתי אנטיביוטיקה כי מצאו לי דלקת סימפונות ואני צריך לקחת כדורים שבעה ימים וזה ביום כיפור בבקר כדור אחד ובערב כדור שני, שנים ליום איך אני אעשה שזה נופל בבקר ביום כיפור גמר חתימה לרב תודה

תשובה:

שלום רב

אם תוכל לקחת ללא מים מה טוב, ואם אי אפשר, יש לקחת מעט מים ולערב בהן משהו מר כמו קפה חזק או תה חזק מאוד, ולקחת עם זה את התרופה. כמו כן, אם מדובר בדילוג של תרופה אחת בלבד נראה לי שזה לא קריטי, ותוכל לקחת כדור אחד לפני כניסת הצום ואת הבא אחריו מיד בצאת הצום, וזה יהיה בסדר.