כפרות לאשה מעוברת שיודעת את מין הולד

אנו נוהגים לעשות כפרות על תרנגולים, כפי הידוע נהוג כי אשה מעוברת עושה כפרות על 2 תרנגולים (זכר ונקבה),
אך אם ידוע מן העובר, וזוהי נקבה, האם אז צריך לעשות גם על זכר בנוסף או שנקבה אחת פוטרת את שתיהן?

תשובה:

שלום רב

בשו"ת קנה בשם ח"ב סי' כ כתב שאכן ניתן לסמוך על בדיקת אולטרא סאונד בענין זה, אולם בשם הגר"י ויס בעל המנחת יצחק הביא שם שהחמיר בזה. ונראה שכיון שלא מדובר בחיוב של ממש אפשר להקל.