טבילת נידה ניתן לעשות ביום הכיפורים?

שלום וברכות . שאלה חשובה … ערב הטבילה שלי לאחר הנידה יוצא השנה בערב יום כיפור ,ערב שישי . מתי עלי לטבול ?יום לפני או אחרי ??חשוב מאוד

תשובה:

שלום רב

הטבילה תעשה כמובן במוצאי יום הכיפורים, שכן לפני סיום השבעה נקיים לא ניתן לטבול. אבל אינני מבין כיצד את יכולה כבר היום לדעת את היום המדוייק? אלא אם כן מדובר בשבעה נקיים אחרי כתם ואת יודעת שתהיי נקייה בתום הארבעה ימים או חמישה למנהג האשכנזים? שבעה נקיים סופרים רק אחרי הפסק טהרה המברר שאת נקיה מדם לגמרי.

בהצלחה ושנה טובה.

הצטרף לדיון

5 תגובות

  1. שלום רב
    תודה על התשובה המהירה
    את החישוב עשיתי כי זה לפי כל חודש
    חמישה ימים (בפועל 4 אבל לפי הרבנית מינימום חמישה ימים ) פלוס 7 נקיים כמובן יחד עם בדיקת הפסק טהרה
    והאם המקוואות באשדוד פתוחות במוצאי כיפור ?

  2. הבנתי. רק היתה כוונתי שאם הדימום נמשך יותר מחמישה ימים יש להמתין כמובן. כל המקוואות בארץ ובעולם פתוחים במוצאי יום כיפור.

  3. חס ושלום. לעולם אי אפשר לטבול לפני הזמן. אפשר לטבול במוצאי יום הכיפורים.
    בנוסף, בים לא טובלים, אלא רק במקווה מסודר.
    גמר חתימה טובה