גרושה בהיריון שרוצה לטבול

כבוד הרב שלום.
אני בהריון בחודש שלישי ורוצה לטבול.
אני גרושה ולא שמרתי טהרה לפני כן..
האם מותר לי לטבול? בברכה? האם אני צריכה לספור שבעה נקיים?
תודה מראש!

תשובה:

שלום רב,

אני מבין שיש לך בן זוג ללא נישואין…

באופן כללי, גרושות ורווקות אינם טובלות, כדי שלא יתירו עצמן ליחסי אישות ללא נישואין. אולם חשוב לדעת כי גרושה או רווקה מלבד האיסור זנות, עוברת גם על איסור נדה, בדיוק כמו אישה נשואה שאינה טובלת.

לכן בצעד חד פעמי אני מתיר לעצמי לומר לך שעלייך לספור שבעה נקיים ולטבול מיד כדי להכשל באיסור חמור נוסף (איסור נדה). אבל להבא כדאי למסד את הקשר שלכם בנישואין כדת וכדין.

גמר חתימה טובה