האם מותר לאכול רימון לפני ראש השנה

מישהי שאלה אותי האם מותר לאכול רימון לפני ראש השנה

תשובה:

מותר לאכול רימון לפני ראש השנה. אין צורך דווקא לברך שהחיינו בראש השנה ביום הראשון כשאוכלים את הסימנים. שכן ממילא אנו מברכים שהחיינו על עצם היום טוב עצמו.

למחרת – ביום השני של ראש השנה יש ספק האם זה המשך של החג הראשון וממילא אין צורך בברכת שהחיינו, או שאין זה המשך אלא יום בפני עצמו והוא מצריך שהחיינו. לכן מברכים שהחיינו, וראוי שיהיה גם פרי חדש ביום שני כדי שמספק הברכה תהיה עליו.

כתיבה וחתימה טובה