יחסי אישות במקום תפילה

שלום!
האם זה נכון שיחסי אישות למען שלום בית בסדר עדיפות גבוה יותר מתפילה?
אני ובעלי נמצאים במצב שכשאני טהורה הוא עובד משמרת לילה ואנחנו לא מתראים. וכך עובר החודש.
יצא פעם אחת שכשהוא חזר בבוקר והילדים עדיין ישנו, אבל אז זה גזל ממני את זמן התפילה ולא הספקתי להתפלל. היתה לי הרגשה לא טובה כל היום שדחיתי תפילה בגלל סיבה כזאת לא חשובה…
כששיתפתי את בעלי הוא אמר שלדעתו יותר חשוב לדאוג לגבר כשהמצב כזה לא מאפשר בגלל המשמרות שלו.
האם זה מוצדק לדחות תפילה בגלל סיבה זו ולבקשתו של בעלי?

תשובה:

שלום רב,

אכן הוא צודק. אין ספק שאם את רוצה חיים טובים ושלווים, עליכם לדאוג לשיעבוד ההדדי ביניכם. ואם הוא רוצה ודאי את מחוייבת לכך. למעשה, ניתן גם להתפלל אח"כ לפחות קריאת שמע ושמונה עשרה. (ניתן גם מאוחר יותר). ובכך תצאי ידי שניהם.

בהצלחה

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום
    נשואה לכהן

    האם אני מחויבת שיחסי אישות למען שלום בית עם בעלי אם אני סובלת מזה.
    בשבילי זה סיוט ,
    האם אשת כהן מחויבת יותר מאשה רגילה.

  2. אשת כהן לא חייבת יותר מאישה רגילה. אישה רגילה מחוייבת לבעלה, בדיוק כמו שבעלה מחוייב לה. אבל אם את סובלת מזה כדאי לגשת לטיפול. או רפואי או ליעוץ נישואין. המצב הנוכחי לא תקין לחלוטין, זה לא יחזיק מעמד לאורך זמן.