כתם בשעת תשמיש

לאשתי יש התקן מירנה כבר 4 שנים כבר שנה שהיא לא רואה דם בכלל..
בתשמיש האחרון לאחר שפרשתי ממנה ראתי דם על האבר עצמו(שימשתי קצת חזק במחילה מכבודכם)לאחר כמה דקות היא עשתה כמה וכמה בדיקות אצלה והכול יצאה נקי..לדעתה השמש נגע בהתקן והתקן בדפנות הרחם ומשם הדם..אנחנו כמובן התחלנו דיני הרחקות וספירת 4 ימים מהמקרה..מה הדין כי שנינו בטוחים שזה קרא בגלל ההתקן??

תשובה:

שלום רב

אף שאכן יש סבירות גבוהה שהדבר אירע כפי שהסברתם, כיון שלא ניתן לדעת זאת בבירור ומדובר בחשש איסור יש להחמיר ולספור שבעה נקיים.