זמן אמירת יהי רצון אחרי התפילה

אם סיימתי את התפילת לחש אחרי שהתחיל השליח ציבור שכידוע אסור ללמוד ולדבר כלום אפילו בלחש בזמן החזרה..האם מותר להגיד את היהי רצון שיבנה בית המקדש וכו' בתוך החזרה של השליח ציבור..ומתי להגיד אותו לפני שחוזרים 3 פסיעות למקום או אחרי? ומה לעשות אם באמצע העושה שלום אחרי ה3 פסיעות אני שומע ברכה ?

תשובה:

שלום רב

אין כל בעיה לומר יהי רצון זה באמצע חזרת הש"ץ היות והוא חלק מהתפילה, הזמן לאמירתו לכתחילה הוא לאחר שפסע לאחוריו וקודם שחוזר למקומו. אם שומעים ברכה ניתן לענות אמן, כיון שכבר אמר יהיו לרצון ועקר רגליו.

בהצלחה

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ומה לגבי העושה שלום אם באמצע שומע ברכה מה להגיד עושה שלום במרומיו אמן וברחמיו ברוך הוא וברוך שמו יעשה שלום..הרב הבין אותי? האם חייב לענות מה לעשות?