האיסור לומר קללה

שלום יש לי שאלה פרטית על דברים איומים שקרו לי בעבר
מבקש שלא תפורסם תודה
אם אדם נשבע בעבר שהוא מקבל עליו נכות במקום איזשהוא דבר שיש לו בגוף שהוא רוצה להתרפות ממנו או שהוא מקבלי עליו כל מיני דינים אחרים במקום או אם אדם נשבע שאם אמרו לקרות לו משהו מסויים כזה אז הוא ימות או כך וכך יש אמת לשבועות האלה או לא .? או שאדם לא יכול להשבע על דברים שיקרו לו וכו..

תשובה:

שלום רב

דבר כזה אין לו כל משמעות של שבועה, אבל הוא בהחלט קללה ואסור לאדם להוציא מפיו קללה גם לא לגבי עצמו. חכמים אמרו ברית כרותה לשפתיים! וכאשר אדם מוציא דבר רע מפיו אם הוא ראוי לעונש הוא עלול להענש בכך. עלינו לומר רק דברים טובים ובזכות זה בעז"ה תחול עלינו ברכת הטוב.