הצעת שידוך של נערה שאינה לובשת גרביים

האם לפסול שידוך שמציעים לי בגלל שהיא לא לובשת גרביים? או שהיא לא מקפידה שיהיה מתחת לברך בזמן ישיבה ? והאם באמת יש פוסק גדול שניתן לסמוך עליו שלא צריך גרביים ? ..ואם היא לובשת חצאית ארוכה האם אפשר לכתחילה ללא גרביים? תודה מראש

תשובה:

שלום רב,

חובת האישה ללבוש גרביים, כפי שכתבנו כאן וכאן וכאן וכאן.

אם היא לובשת חצאית ארוכה באופן שלא רואים כלל את הרגל, מותר. אולם צריך לברר אם בציבור שאתה נמנה עליו דבר כזה נחשב לצנוע. יש ציבורים מסויימים שדבר כזה נוגד את הצניעות, וכפי שכתבנו בתשובות הנ"ל, המנהג קובע את גדרי ההלכה בזה

ולגבי השאלה האם לפסול הצעת שידוך כזה, דומני שהשאלה היא לא בגלל הגרביים, אלא שאם היא לא מוכנה לשנות את לבושה גם לאחר שמסבירים לה שזה נוגד את ההלכה, קשה לבנות איתה בית שיהיה בנוי על יראת שמים כשאיפותך.

שיהיה לך בהצלחה