מסופק אם הזיק לעגלה בתא המטען של אוטובוס

שלום.
לפני כשבועיים עליתי לאוטובוס, וכשניסיתי להכניס לתא המטען את האופניים שלי, דחפתי פנימה עגלת ילדים מקופלת שהיתה שם. כשבעל העגלה ירד מהאוטובוס והוציא את העגלה, הבחנתי שהיא קצת שבורה, ואני חושש אולי מתוך מהירות הזקתי לעגלה.
רציתי לשאול כיצד עלי לנהוג במקרה זה.

תשובה:

שלום רב,

כיון שמדובר בספק נזק שאינך יכול לברר, הנך פטור.

מקורות:

עיין כאן לעניין אם יש חובה לברר ספק חיוב ממון. במקרה זה, גם אם יכריז וישיג את בעל העגלה והוא יטען שהעגלה נשברה בנסיעה זו, אין אפשרות להוכיח שאכן כך היה והעגלה נשברה על ידו ולא על ידי נוסע אחר שהכניס מזוודה לתא המטען.

עיין בשו"ע חו"מ סי' עה סעיף י שאם אינו יודע אם הזיק ואף אחד לא תבע אותו הרי הוא פטור אפילו לצאת ידי שמים.