מה עדיף תפילה במנין או הצנעת הטבילה?

שלום רב,
יש לי שתי שאלות בענייני טהרה
א. לאשתי חל ליל טבילה בליל שבת האחרון, ובהתחלה תכננתי ללכת להתפלל מוקדם (מנין פלג המנחה), אך בסוף זה לא יצא לי, שאלתי היא מה עדיף, האם להתפלל בבית (כיון שיש לנו ילדים קטנים שאי אפשר להשאיר אותם לבד בבית), או להשאיר את הילדים אצל השכנים, על אף שהם יבינו שאשתי הולכת לטבול, בקיצור מה עדיף, תפילה במניין, או הצנעת דבר הטבילה? מה הייתי אמור לעשות?
ב. אם אשה מקנחת את עצמה לאחר עשיית צרכים, וראתה שתי טיפות דם קטנטנות, הוא אומרת בוודאות שאותו טישו היא ניגבה רק בפי הטבעת, ועוד היא אומרת שהיא הרגישה שפצעה את עצמה בניגוב, האם יש עם זה בעיה?
תודה רבה

תשובה:

שלום רב

א. אם אכן יבינו עדיף לכאורה להתפלל ביחידות.

ב. אם הכתמים אכן כל כך קטנים עד שאין בכל אחד מהם שיעור גריס – מטבע של 10 אג' ומעט פחות בלאו הכי אין חשש. אולם, במקרה שלך שהיא יודעת שזה מפי הטבעת גם אין לחשוש.

יום נעים