עיון הגוף לפני טבילה

בס"ד
שלום הרב,
בעיון שלפני טבילה שכחתי לבדוק את הגב שלא נשרו עליו שערות , וכן שכחתי לומר לבלנית להסתכל לי על הגב אך האם ניתן לומד שבדרך ממילא היא הסתכלה על הגב והטבילה כשרה?

תשובה:

שלום רב

באופן כזה שכבר טבלת סומכים על כך שעצם הרחיצה הטובה נחשבת כעיון. שערות המונחות על הגב מעיקר הדין אינן חוצצות כיון שהם לא דבוקות אלא נשטפות במים. אולם לכתחילה אכן צריך תמיד לעיין כמה שניתן.