ייחוד במשרד בין העובדים

אני מנהל במשרד
שבו עובדות שתי בחורות וגבר ועוד מספר אנשים שמגיעים מפעם לפעם
הגבר עובד שעות קצרות יחסית ואני והבחורות יותר ארוך
המשרד בקומה ראשונה דלת הכניסה בקומת קרקע והיא איננה נעולה בשעות היום ואף כשנעולה לאחר שעות העבודה היא נעולה עם קוד הידוע לכעשרה אנשים
האם יש כאן שאלה של יחוד כלל
אם כן מה הדין

תשובה:

שלום רב

הואיל ובכל רגע עשוי מישהו להכנס למשרד והדלת פתוחה בקומת הכניסה אין בכך בעיה, לאחר שעות העבודה שהדלת ננעלת יש מקום יותר לחשש, הואיל וההיתר של פתח פתוח לרשות הרבים כשהוא אינו פתוח ממש, יש סוברים שאינו נוהג במי ש"ליבו גס בה", כלומר שהם רגילים לעבוד יחד והיחסים קרובים. לכן, כאשר הגבר נמצא כדאי יהיה אם הדלת לא תהיה נעולה כלל. כאשר יש מצלמות אבטחה במשרד המתעדות את הפעילות, אין חשש.

מקורות:

ראה כאן וכאן.