איך מתירים נדרים?

נדרתי שכל עוד חמותי וחמי מתווכחים ולא עוברים דירה מקומה רביעית, אני לא באה אליהם.
איך להתיר את הנדר?

תשובה:

שלום רב

ראשית חשוב להבהיר שעוון נדרים הוא חמור עד למאוד, חז"ל אמרו "בעוון נדרים בנים מתים" ר"ל שלא נדע מצרות. חייבים להגיע למצב שהסיגנון הזה של נדרים לא יהיה קיים אצלנו בכלל!

את עצם הנדר לא הבנתי מאה אחוז, ומכל מקום יש ללכת לפני שלושה אנשים בני תורה המבינים מה המשמעות של נדר והתרתו, לספר לפחות לאחד מהם על הנדר, ולבקש מהם להתירו, בטענה שאילו היית יודעת את הקושי הכרוך בקיומו של נדר כזה לא היית נודרת או בכל אמתלא אחרת. והעיקר להחליט שלא לנדור יותר…

בהצלחה רבה