קבלת דבר טוב בלי נדר

שלום לכבוד הרב,
לפני שבועיים טסתי לחו"ל והייתה לי בעיה מסוימת עם הדרכון. כשנחתתי בשדה התעופה קיבלתי על עצמי שאם לא יעשו לי בעיות אלמד כמה ימים כמה שעות בתענית דיבור ובנוסף קיבלתי על עצמי לסיים את מסכת ראש השנה, שהתחילו ללמוד אותה כמה ימים אח"כ בדף היומי. בימים אלו אני עובר תקופה קשה מאד בשל גירושין ולצערי קשה לי ללמוד את מסכת ראש השנה. אני בעל תשובה ולא למדן גדול ולכן הנושאים שם קשים לי ובעיקר קשה לי להתמיד בה. זכור לי שאת כל הקבלות קיבלתי "בלי נדר". האם יש אפשרות ללמוד מסכת אחרת מתחילה ועד סוף במקום? משהו יותר קל ויותר מעניין בשבילי, שגם בתקופה כזו קשה אני אוכל להתמיד ולסיים (אולי מסכת תענית שכבר למדתי פעם והיא המסכת הבאה בדף היומי?) תודה רבה.

תשובה:

שלום רב

אם קיבלת הכל בבלי נדר, בודאי תוכל להחליף לדבר הנראה לך ראוי יותר ומתאים לך.

בהצלחה רבה ובשורות טובות ישועות ונחמות בכל הענינים.