כתיבת חוות דעת שלילית על חנות באינטרנט

ישנו אתר שמרכז חנויות מכל הארץ שמוכרות את מרכולתן דרך האינטרנט. השתמשתי באתר הזה כדי לקנות מכשיר סלולרי. רכשתי אותו דרך חנות מסוימת, ולא הייתי מרוצה מהשירות והיחס בחנות.

אותו האתר שמרכז את כל החנויות מאפשר לכתוב חוות דעת על החנות שרכשת בה, כדי שקונים אחרים יוכלו להתרשם מהחנות.

שאלתי היא, האם מותר לי לפרסם שם חוות דעת שלילית על החנות, שתתאר את מה שעבר עלי?

תשובה:

שלום רב

נראה שאם מה שהפריע לך זה יחס לא כל כך נעים מאחד המוכרים, דבר שאין בו כדי לשנות את מהות העיסקה ומסתבר שאינו על בסיס קבוע, אין כל היתר להכפיש את שם החנות, כיון שאין בכך כל תועלת לשאר הקונים. אולם, אם משהו פגום שם בעצם השירות והאחריות לעיסקה, דבר שיש בו משמעות לגבי קונים אחרים, מותר לספר זאת, מתוך זהירות שלא להגזים, אלא לכתוב את העובדות במדוייק.

כמו כן, מסתבר שאדם שמפרסם במקומות כאלו עושה זאת על דעת כן שאנשים יכתבו עליו חוות דעת, ואף שאין בכך כדי להתיר לשון הרע מכל מקום זה מיקל קצת על הענין.

מקורות:

ראה בהרחבה כאן.