סיוע עקיף מאוד, האם נחשב מסייע ביד עוברי עבירה?

רציתי להתייעץ עד היכן מגיע איסור מסייע ?למשל האם מותר לעבוד כתור מאבטח בבתי ספר חילוניים (חוץ מהפריצות)כי אפשר לטעון שבגלל שיש מאבטח מלמדים תכניים שהם אינם טובים או האם יש איסור מסייע בלעבוד בתעשיות הנשק כי יש איסור למכור נשק לאומות העולם?או כל דבר אחר שהשלכה היא שיעשו איסור מאותו מעשה ?

תשובה:

שלום רב

לא נראה שיש מקום לחשש בענין זה, שהרי בית הספר קיים גם כך ולא יבטלו הלימודים בגלל החסרון במאבטח אלא פשוט ידאגו לאבטח את המקום, ומדובר בסיוע מאוד עקיף שאין בו ממש. איסור מסייע ביד עוברי עבירה הוא כאשר הסיוע מאפשר את קיום העבירה, או מתערב באופן פעיל בעשייתה.