לבישת חולצה קצרה

שלום רב.

פניתי לרב גדול בישראל לקבלת ברכה.
הוא בירך אך התנה את הברכה בכך שלא אלבש חולצות עם שרוולים קצרים.
קבלתי עלי את הדבר,אך אשתי אינה מסכימה.
למרות זאת מספר חודשים קיימתי את הדבר,אך זה גרם לאי נעימות וויכוחים עם האישה.
כעת שמגיע הקיץ, שוב הנושא עולה.
האם אני מחוייב לקיים את דבריו?

תשובה:

שלום רב,

מאחר שיש רבים שנוהגים ללכת עם חולצה קצרה, ואין בכך איסור. אלא שודאי מי שמקפיד על כך קדוש יאמר לו. אני סבור שאם אותו רב היה יודע שהדבר גורם לוויכוחים עם האישה, ודאי לא היה אומר לך ללכת כך, כבר אמרו חז"ל שגדול השלום שה' יסכים שימחה שמו למען השלום.

הרבה הצלחה