האם מותר להזמין אורחים לסעודת ליל שבת כשאני יודע שהם יבואו ברכב?

בס"ד
האם מותר להזמין אורח לסעודת שבת או יום טוב על דעת
שיגיע ברכבו עם משפחתו ויחזור ובכך יחלל את השבת?

תשובה:

שלום רב.

אין מקום להזמין אורחים כאשר הדבר יגרום לחילול שבת שכזה. יש לדעת שכל לחיצה על דוושת הגז כרוכה באיסורים רבים!

מקורות:

ראה כאן, שיש שהורו לאדם שחל ברית המילה של בנו בשבת והוא יודע שאם ימול אותו בשבת יבואו קרובי משפחתו ברכב לשמחת הברית, שידחה את הברית ליום ראשון, אף שהוא מפסיד על ידי כך את קיום המצוה בזמנה, ומבטל עשה של "ביום השמיני ימול בשר ערלתו".