נסיעה לליזנסק מכספי מעשר

האם מותר לקנות כרטיסי טיסה לנסועה לליזנסק להתפלל על בקשות רבים?

תשובה:

שלום רב,

אני מבין שכוונתך לשאול האם מותר לקנות כרטיס לצורך מטרה זו מכספי מעשר? קצת קשה להשיב על זה. ידוע שיש רבים מגדולי הדור שברור להם שתפילות מעומק הלב נשמעות גם מכל מקום. אמנם ישנם נסיעות של ועד הרבנים וכד' אבל יתכן שזה לצורכי פירסום בכדי לגרום לאנשים לתרום יותר. וגם לרבים הסבורים שיש השפעה יתרה על קברו של צדיק, אני מסופק מאד אם השפעה זו קיימת כשנוסעים על חשבונם של תלמידי חכמים עניים [שלצורכם תיקנו מעשר כספים].

ברכה והצלחה

הצטרף לדיון

תגובה 1