מעשר כספים בעני

אני בחורה בת 17 גרה בבית של ההורים. אני עובדת. רציתי לשאול האם א':אני צריכה לתת מעשרות כי מצבי דחוק מאוד מאוד. ב':אם כן האם אני יכולה לתת למשפחה…כגון אחים או אמא שצריכים את זה.

תשובה:

שלום רב.

אם את צריכה את משכורתך לצרכיך הבסיסיים ואת אכן דחוקה את פטורה ממעשרות. אין צדקה יותר מעולה מתמיכה בקרובי משפחה, חז"ל אמרו שלענין מתן צדקה "הקרוב קרוב קודם", כלומר, כאשר אדם נזקק לסיוע פונים בראש ובראשונה לקרוביו שמדרגה ראשונה, שהם המחוייבים בכך ביותר.

מקורות:

הרחבה על כך ראה כאן.