זמן הפרשת מעשר כספים

שלום רב.

האם מותר להשהות אצלי חלק מכספי מעשר לאחר הפרשתם על מנת להרים
בעתיד תרומה יותר גדולה לאיזה צורך .כמו בניין בית כנסת ,כתיבת ספר תורה
בניית מקווה וכדו'..

תודה וכל טוב

תשובה:

שלום רב.

חיוב הפרשת מעשרות הוא פעם בשנה. עד אז ניתן להשהות את המעשרות אצלך ולא יותר. כאשר יש לך ענין ספציפי שלצורכו אתה מעונין לחסוך את המעשרות, כמו כתיבת ספר תורה, יש שהתירו להקים גמ"ח עם הכסף ולהלוותו עד שיצטבר לסך הרצוי. עיקר מטרתם של כספי מעשרות לתמיכה בלומדי תורה עניים.

מקורות:

ראה שו"ת נודע ביהודה יו"ד סי' קצח.