מעשר כספים בילדים

שלום כבוד הרב,

הכסף שהילדים(הם קטנים פחות משש) מקבלים במתנה (יום הולדת או סתם שההורים שמים להם בחשבון בנק) טעונים מעשר?
ואם לא האם יש הבדל לפי הגיל?

תודה רבה וכל טוב

תשובה:

שלום רב.

ילדים קטנים כל כך ודאי פטורים ממעשר כספים, שהרי לא הגיעו עדיין לחיוב מצוות. אולם, נראה שגם גדולים יותר עד גיל בר מצוה אינם מחוייבים בכך, שכן לדעת רוב הפוסקים דין זה אינו אלא מנהג בעלמא ואינו חיוב גמור וממילא אין בו מצות חינוך. כמו כן, לדעת אותם פוסקים עיקר החיוב בזה הוא משום נדר, שכיון שהתרגל להפריש מעשרות חל עליו ענין זה כנדר, כמו כל מנהג טוב שאדם עושה ואינו מתנה שיעהיהבלי נדר, וממילא לא שייך חיוב זה אלא שנה לפני הבר מצוה שאז יש  תוקף לנדריו.

מקורות:

על גדר חיוב מעשר כספים ראה כאן.