שחוק וקלות ראש עם האשה בימי נידה

שלום רב,
האם בזמן נדה מותר לי להגיד לאשתי שאני מתגעגע אליה או אוהב אותך? או להביע בכל דבר שהיא (כמובן רק בדיבור) הערכה וכו', בפרט אחרי שהיא עשתה משהו מאד חשוב בשבילי או לאחר עזרה רבה ובפרט שאני יודע שהיא צריכה את זה וזה חשוב לה?
אשמח למקור, תודה רבה.

תשובה:

שלום רב.

האיסור שהובא בפוסקים, הוא שלא ישחוק עמה ויאמר לה דברים שמביאים לידי קיום יחסים. קשה לתת בענינים אלו כללים ברורים, כיון שהם משתנים לפי הרגלי השיחה ואופי הקשר שבין בני הזוג וכו', אולם, כך הוא הכלל הבסיסי שדברי חיבה הנאמרים ללא כוונה מיוחדת ונהוגים לשם הבעת הערכה והוקרה בלבד מותרים, ואילו דברי חיבה אינטימיים שגורמים לקירוב הדעת העלול להביא אותם לחטא, אסורים.

מקורות:

ראה שו"ע סי' קצה סעי' א ובש"ך שם.