פרישה ביום הוסת לבעלת התקן תוך רחמי

שלום.
לאשתי התקן תוך רחמי והיא רואה דם פעם בחודשיים-שלוש. מתי צריך לפרוש? והאם צריך להתנהג כמו בימי הנידה?

תשובה:

שלום רב.

כיון שאין לה ראייה בזמן קבוע ממש [וסת קבוע], עליכם לפרוש ביום השלושים לראייתה [עונה בינונית] ויש מחמירים גם ביום השלושים ואחד, כמו כן יש לפרוש ביום החודש ובהפלגה מהראייה האחרונה [כלומר, שאם הראייה הקודמת היתה לפני שבעים יום יש לפרוש לאחר שבעים יום מהראייה הנוכחית, הכל לפי הכללים הרגילים.

כמובן, דם זה היוצא מהרחם מטמא ככל ראייה אחרת.

בהצלחה.