בדיקה שנמצא בה נקודת דם ביום האחרון לבדיקה

שלום כבוד הרב,

אשתי עשתה הפסק כדין וכמו כן בדיקות במהלך השבוע שיצאו נקיות.
היום היתה צריכה לטבול אולם בבדיקה האחרונה ראתה נקודה קטנה של דם מהתסכול אמרה שזרקה את העד לאסלה.
לאחר מכן עשתה שוב בדיקה עם מוך שיצאה נקיה.
לאחר שיחה איתה התברר לי כי כל התהליך של הבדיקה התחיל רק בין השמשות ב-17:18 אופק תל-אביב.

הרב יורה בבקשה כיצד לנהוג.

בתודה מראש.

תשובה:

שלום רב,

מאחר שלדבריה הבדיקה לא יצאה נקיה (וכעת לא ניתן לבדוק את זה). הרי שהיא נטמאה, בין אם הבדיקה היתה לפני השקיעה ובין אם היא היתה לאחר צאת הכוכבים. אולם יתכן מאד שהנקודה היתה כתוצאה של פצע שמצוי לעיתים בנרתיק, לכן ניתן לגשת לאחות המוסמכת לבדיקה כזו, כדי לבדוק האם אכן יש פצע, ואז ניתן להתיר.