אמירת קדיש על ידי אדם שיכור

בס"ד

אם יש אדם שבד"כ נודף ממנו ריח חזק של אלכוהול,והוא בולע מילים גם,והוא היחיד שאומר קדיש,האם צריך לענות לקדיש כאשר הוא אומר את הקדיש לבד?

תשובה:

שלום רב.

אדם במצב כזה אינו ראוי להתפלל תפילת שמונה עשרה, אולם לענין שאר ברכות ואמירת קדיש, המנהג להקל וממילא יש לומר אמן אחר ברכותיו.

מקורות:

לענין שתיית יין הפוסלת את האדם מלהתפלל יש כמה דרגות: אדם ששתה יין ברמה המשפיעה על צלילות דעתו אולם הוא עדיין יכול להתפלל ללא גימגום, מברך את כל הברכות, אולם אינו מתפלל שמונה עשרה עד שיפוג יינו אא"כ הוא עלול על ידי כך להפסיד זמן תפילה. כאשר הוא אינו יכול להתפלל ללא גימגום, אין לו להתפלל אף שהוא מפסיד על ידי כך זמן תפילה, אולם בדיעבד תפילתו תפילה ועונים אמן אחר ברכותיו. אך אם הגיע לשכרותו של לוט ואינו יודע מה הוא עושה, דינו כשוטה ואין ברכותיו נחשבות לכלום. פרטי דין זה מבוארים במשנה ברורה סי' צט.