תיקון מרזב לאחר ההרחבה כפי שהיה עד להרחבה

בבניין בן חמש קומות הרחיב השכן בקומה העליונה את דירתו. עד ההרחבה מי הגשמים היו מתנקזים למרזב שירד מהגג עד לחצר הבנין. אחרי ההרחבה המים התנקזו דרך מרזב אחר, אבל הקבלן לא סידר שהמרזב יהיה מחובר לצינור עד לקומת קרקע אלא המים יוצאים אל צינור קצר והמים נשפכים מהגג של קומה חמישית עד קומת הקרקע. מה שגורם שמים ניתזים על החלונות בקומות השניה והשלישית. שאלתי: מי צריך לשלם על חיבור מרזב לאורך קיר הבנין ועד למטה?

תשובה:

שלום רב,

ברור שהשכן המרחיב חייב לסדר על חשבונו שהמרזב יגיע עד לקומת הכניסה וכפי שהיה עד להרחבה.