האם מותר לעשות שינויים ברכוש המשותף

חג שמח וחודש טוב אני גר בבניין של שישה דיירים אני גר בקומה ראשונה כמטר מהקרקע
האם אני יכול לעשות דק לבחוץ יש לציין כי רוב השכנים גרים בשכירות
כמו כן אני משמש גם כוועד ושלא יצא כאילו אני פולש
לא נתקלתי כשפתחתי את המרפסת להערות
אני גם מנקה את החצר ללא תמורה
האם מבחינה חוקית אפשר לעשות או שצריך מדרגה נשלפת אם יחלו כל מיני בעיות בעתיד
תודה מראש וחג שמח

תשובה:

שלום רב.

באופן עקרוני הן עפ"י חוק ויתכן שגם עפ"י דין תורה, השכנים יכולים להתנגד לכל שינוי שאתה עושה, למרות שאתה מנקה את החצר. אולם זה שיש להם זכות להתנגד זה לא אומר שהם יעשו את זה בפועל. אתה יכול לנסות לראות האם הם מתנגדים או לא. או שעדיף שתשאל אותם, כך לא יגרם לך עוגמת נפש ונזקים אם הם יתנגדו. [בעבר, היה לי בעבר ראיה לכך שמותר לעשות זאת לכתחילה ולראות האם השכנים יתנגדו או לא, אך איני זוכר מהיכן].

בהצלחה