משמעות השם נעם

מהי המשמעות של השם- נעם ? והאם רושמים עם האות ו' – נועם או ללא האות ו'- נעם.
תודה.

תשובה:

שלום רב.

משמעות השם נעם, כלשונו. ויהי נעם ה' עלינו וכו'. בתהילים (צ,יז) זה כתוב ללא ו' וכך גם בעוד כמה מקומות בתנ"ך אבל ניתן גם לקרוא נועם עם ו'.

בהצלחה

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. כבוד הרב שלום קודם כל אני מודה לך על התשובות המהירות ששלחת לי יש לי שאלה נוספת ברשותך לבעלי קוראים משה לי שירן ולילד אורי אני מרגישה שהשמות לא טובים עבור משפחתי כלומר האות הראשונה יוצא של כל אחד יוצא משא והפוך יוצא אשם האם יש קשר או שאני סתם מכניסה לראש משהו לא נכון ועוד משהו שלחתי לך על שם המלצת לי על נועם יצחק לתינוק בעזרת השם ואז זה יותר לי כל האותיות נאשם וככה אני מרגישה את חיי בנתיים משא כבר הודה לך אם תעשה לי סדר קצת תודה מראש שירן

  2. לדעתי את ממש מכינסה לעצמך שטויות בראש!!! השם משה הוא שם יהודי מהותיקים ביותר והוא בא ממשה רבינו קדוש ישראל משיח ה' מוסר התורה, השם אורי מבטא אור ושמחה, חז"ל אומרים "אורי זה ראש השנה", ונעם מבטא את קבלת המצוות בנועם ובשמחה, יהי רצון שתמיד יהיו לכם רק שמחות בבית. התחושות שאת מזכירה הן קשות וכדאי לכך לטפל בעצמך כדי להמנע מכך. אין סיבה להרגיש כך. בהצלחה רבה ושמחות תמיד!

  3. שלום וברכה כבוד הרב …
    ברצוני לשאול אותך כמה שאלות בהקשר לשמי …
    שמי הוא נועם ואני מקפיד לכתוב וישכתבו אותו נועם ולא נעם .

    האם יש עם זה בעיה שיכתבו נועם ולא נעם יש הבדל בין האות ו' באמצע או שאין ?