ניכוי הוצאות מכספי מעשר

עשינו שבת חתן בר מצווה לכל המשפחה בבית
חלק נתנו שיק שמן,חלק נתנו שיק סביר וחלק לא נתנו כלל
בבואנו לעשר את הכסף
האם לעשר מהשקל הראשון?
האם לעשר לאחר ניקוי עלויות הבר מצווה?
האם לעשר לפי בן אדם רק אם יש עודף בשיק שלו על ההוצאות עבורו?
בברכה

תשובה:

שלום רב.

מתנות אלו הניתנות על ידי האורחים אינם אמורות לשמש כתשלום עבור המנות שאכלו, ומן הסתם הייתם מכינים את אותה סעודה גם אם לא היו נותנים את המתנות, וממילא אין קשר בין הדברים, ויש להפריש מעשרות מהמתנות ללא כל קשר להוצאות עבור הסעודה. אכן, יש שהתירו לנכות את כל הוצאות הבית מכספי מעשר ולהפריש רק מהנותר, אולם, להלכה הדין הוא שמפרישים מכל ההכנסות ולא מנכים את הוצאות הבית אלא רק את ההוצאות של העסק עצמו ממנו באו הרווחים.

מקורות:

על ניכוי הוצאות הבית מכספי מעשר ראה כאן.