מעשר כספים ממכירת דירה

בהסכם גירושין מכרתי לבעלי את חלקי בדירה , והוא העביר לי את הכסף, אין לי דירה אחרת ברשותי, האם אני צריכה להפריש מהסכום מעשר

תשובה:

שלום רב.

באם כוונתך לקנות דירה או נכס אחר ושאר צרכים אישיים בכסף שנותר בידך, אין חיוב להפריש מעשר. אם כוונתך לממש את הכסף בתורת מסחר ולעשות איתו עסקים, הדין כך, אם הנכס הושבח ומחירו עלה, יש להפריש מעשר מהנותר, ואם לא – אין חובה להפריש.

מקורות:

ס' דרך אמונה פרק ז מהל' מתנות עניים ביאור הלכה ד"ה ואחד מעשרה.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. אם בניתי בית ומכרתי אותו במחיר גבוה יותר מהבנייה, ובכסף הנותר אני משקיע בקניית בית אחר, האם עלי להפריש מעשר כספים מהריוח של הבית הראשון?