אמירת האמת בשידוכים לגרוש

שלום אני התגרשתי מכיוון שגרושתי חלתה בדיכאון לפני לידה ואחרי לידה בכל מקרה עד עכשיו היה לי מספר הצעות מחברים אז הם ידעו את האמת וכרגע אני מתחיל יותר עם שדכנים ואני אומר להם שהתגרשתי על רקע אי התאמה ושלא הסתדר אבל זה לא טוב לי כי זאת לא האמת והם מרגישים שאני מסתיר דברים מה אני אמור לומר לאותם שדכנים

תשובה:

שלום רב.

לכאורה אתה צריך להזהר מאד שלא לפגוע בגרושתך. למרות שיש מקום לומר שאין בזה משום איסור לשון הרע כשמטרתך היא לטובתך ולא חלילה לרעתה. (ראה כאן). אולם נראה לי שאפשר פשוט להמנע מלספר דברים העלולים לפגוע בה. שדכנים באופן טבעי הם סקרנים יותר, ולאו דוקא לדברים החשובים.

לעניות דעתי אם תסביר להם באופן שאינו משתמע לשני פנים שאתה לא הולך לספר הכל, כי אתה לא רוצה לפגוע, ותבקש מהם שיסתפקו בסיפור חלקי, הם יעריכו אותך יותר. הם יבינו שיש כאן אדם שלמרות שהתגרש אינו יורד להשמצות וכד'.

ה' יעזור שתמצא את זיווגך בקרוב