השם רומי לבת

האם לבת אם השם רומי מקובל לבת והאם הוא פסול ואין להשתמש בו כלל?
בתודה והערכה מצפה לתשובתכם

תשובה:

שלום רב.

לא מכיר שם כזה, מעולם לא שמעתי עם שם כזה, מלבד העיר רומי (היום רומא), שעל שמה חרות גלות ע ישראל הגדולה ביותר "גלות רומי". אז מדוע לאמלל ילדה עם שם כזה?

העיקר שיהיה לכם רוב נחת.

הצטרף לדיון

10 תגובות

  1. ראשית מזל טוב ותזכי לראות ממנה הרבה נחת.
    התאריך אינו רלוונטי בבחירת שמות.
    גם לי קשה לייעץ לך. תבחרי שם, ובעז"ה אוכל להמליץ לך אם זה טוב או לא.

  2. שלום אני נורא רוצה לקרוא לבת שלי רומי או קים
    אמרו לי רומי עדיף דלא כי זה על שם רומא אבל השאלה אם אני מייחסת
    לזה חשיבות אחרת כמו רום מרום תודה מראש

  3. אבל הרב צודק. בלי קשר למה שאת חושבת בנתינת השם, הרבה נקבע על ידי מה אנשים יחשבו עליה כשישמעו את השם הזה (כעין היכולת להשפיע דרך מחשבות טובות או חלילה רעות), לכן עדיף שם יהודי מקובל שיהיה נעים לה להסתובב איתו בעולמנו המוזר עד 120 שנה או עד בוא גואל צדק במהרה בימינו (המשיח)
    שמחתי לראות את השאלה
    רום