שינוי שם

שלום וברכה רציתי לשאול :
כידה  שינו לי את השם דנה לאפרת (דינים וכו')
כיום בגיל 30 אני מרגישה תקועה מאד בחיים שלי ובהתפתחות שלי קריירה כסף דכאון וכו'
האם שינוי השם, שוב, יועיל לי ?
חשבתי על השם : תפארת .
בתודה מראש

תשובה:

שלום רב.

באופן עקרוני לא כ"כ מומלץ להחליף סתם שם. ראי כאן.

אולי תחשבי על אופציה אחרת לפני החלפת השם, כגון קבלה מסויימת שאת חושבת שתוכלי לעמוד בה, זה דבר שיכול מאד להועיל.

הרבה הצלחה

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. שלום שמי שיר אזרד בת אני חנה ברצוני לשאול האם לשנות את השם כלומר להוסיף ה לשם כיאלו שירה,אין לי ברוך ה׳ משו שעוצר בעדי הכל טוב אבל המליצו לי ואשמח לתשובתך ..
    מה גם שאני מאוד אוהבת את שמי

  2. אפשר להוסיף שם. כך עשו לי (בהכוונת רב מפורסם).
    כמובן רק במקרים חריגים שמתבקש. ולוודא שהשם הוא באמת טוב ויכול להועיל לשיפור המצב.
    אגב אני ראיתי ברוך ד' שינוי ע-נ-ק מאז שהוסיפו לי(למרות ששמי הראשון הוא מהתורה).

  3. שמי הוא לימור
    בעברי נהגו לומר לי ולאימי שהשם שלי הוא לא שם טוב
    ואי לכך הצירוף בהתחלה של האותיות לי, מסמל על סגירות וחסמים
    אני בהחלט מרגישה ככה
    אני לא מתחברת לשם שלי וחושבת שהחסימה שלי מגיעה ממקור השם שלי.
    אני לא מאמינה בלשנות את השם שם במהירות ובבזיזות אבל במשך השנים אני לא מספיקה לחשוב על הבעיות ולהבין מאיפה הן מגיעות.
    איך אוכל לבדוק האם באמת השם שלי לא טוב ומהווה עבורי חסמים ובעיות?
    תודה

  4. ככלל כל האמירות של הנורמולוגים על חסמים הכל שטויות במיץ ומסחטת כספים… אבל אם את רוצה שם בעל משמעות יהודית את רשאית להוסיף שם של האחת האמהות הצדיקות.