חילול שבת להצלת גוי

האם יש היתר לעשות חילול שבת להצלת גוי בסכנה או גוסס, כשאין אפשרות אחרת, לדוגמא: לצלצל למד"א וכו'?

תשובה:

שלום רב.

אסור להציל גוי גם ביום חול אלא אם כן יש בזה חשש איבה, אך בשבת ודאי אסור לעשות כל מלאכה לצורך הצלת הגוי, ויש להשתדל שלא יראוהו עומד על ידו ואינו דואג להצילו. ואף כאשר יש חשש איבה לא התירו אלא איסורים דרבנן.

אמנם לאנשי הצלה הנקראים להציל בשבת ולעיתים קוראים להם גם לצורך הצלת גויים התירו להם ליסוע להציל גם גויים כדי שמגן דוד אדום יקראו להם גם כאשר יש צורך להציל נפש מישראל.

מקורות:

ראה שולחן ערוך יו"ד סי' קנח וחושן משפט סי' תכ"ה. ובמשנה ברורה סי' ש"ל ס"ק ח' באריכות.