הגיש פרטים על בחור לשדכן כדי שימצא עבורו שידוך

לכבוד בית ההוראה נתיבות חיים
שאלות בעניני שידוכים העומדים על הפרק:
1) ראובן פנה לשמעון השדכן והגיש לו פרטים על בחור שהכיר לבדוק אם יש לשדכן הצעה מתאימה. אחרי כמה זמן שהשדכן בדק אמר לראובן שיש לו הצעה שנראה מתאים לאותו בחור. השדכן שלח את ראובן שידבר עם ההורים ליצור קשר עם השדכן שיציע להם בעצמו וב"ה יצא השידוך לפועל אחרי שהשדכן הביא להם פרטים וטל' להמלצות וליווי לאורך כל הדרך בפגישות עך הווארט.
האם ראובן נקרא צד של שדכן או מתחיל ומגיע לו שכר שדכנות באחוזים מסוימים
מצך הבחור שהכניס לרשימה אע"פ שאת כל העבודה עשה שמעון השדכן? וא"כ כמה אחוזים?

2) וכ"כ ממי מגיע לראובן את שכר השדכנות כמתחיל האם השדכן צריך להפריש ולתת לראובן כמה אחוזים מתוך ה-500 דולר שמקבל השדכן על השידוך או שצריכים ההורים לתת לראובן בנפרך מה-500 דולר שמקבל השדכן?
והאם יש הבדל בין אם השדכן ביקש ופנה לראובן או שראובן הביא מעצמו בלי שהשדכן יפנה אליו?

תשובה:

1) ראובן אינו נקרא מתחיל ולא מגיע לו שום חלק מדמי השדכנות. ראובן אכן עזר קצת, אבל עבודה זו אינו מזכה בדמי שדכנות. עיין עלון המשפט גליון 37 עמוד 6.

2) כאמור לא מגיע לו דמי שדכנות כלל. בכל מקרה אין המחותנים חייבים לשלם דמי שדכנות יותר מפעם אחת, אם יש מספר שדכנים יש לחלק ביניהם.