ייעוץ לשידוכים

לכבוד הרבנים שליט"א
רציתי לשאול לגבי בחור שנפגשנו שלושה פעמים הכל הלך מאד טוב אך בנסיבות בידדי שמים זה הופסק ע"י גורם אחר ואז הוא החליט שלא! אני עדיין חושבת על ההצעה הזו ומאד חוששת לגשת לעוד כי אז יווצרו השוואות אני חושבת עליו הרבה יחסית
תודה רבה

תשובה:

שלום רב.

את מתארת מצב בו המחשבה שלך תפוסה עדיין במידה מסויימת בבחור, מה שאת חוששת שיהווה קושי להתחבר למישהו אחר ממקום נקי.

עושה רושם שאת תולה את זה בין השאר – בעובדה שלא הייתה כאן תשובה שלילית ברורה מצידו, וכביכול רק הנסיבות גרמו, כך שאולי אולי.. אין זה סוף פסוק.. (?).

האם ידיעה ברורה שהוא "לא מעוניין" תקל עלייך? אולי אז באחת יסור חינו מלבבך? האם יטיב איתך לעמוד מול ידיעה שזה ירד סופית ! מעל הפרק? כי או אז כדאי שתזמי פנייה אליו או בירור אחר שבו תשמעי את עמדתו באופן ברור.

אבל, אני חושב שיש כאן היבט נוסף

המדובר בסך הכל רק בשלוש פגישות, ואת לא מתארת איזו התקשרות רגשית קיצונית (אינפטואציה), גם הניסוחים שלך מצביעים על "חשיבה על ההצעה" ממקום די ענייני, ואולי אפילו ממקום של הרצון למצוא כבר את זיווגך, או "להצליח" בפרק הזה ולצאת בשלום,

ולכן אני מציע שתבררי עם עצמך, האם קשה לך להתנתק מהדמות שלו באופן ספציפי, או שהקושי הוא רק מהמחשבה שמי יודע אם תמצאי מישהו שגם איתו "הכל ילך טוב"..

 וחשש שאולי את מפסידה כאן משהו. (עם כמה בחורים נפגשת?).

אם כך הם פני הדברים, תופתעי לראות שדווקא פגישות נוספות והכרת סגנונות נוספים, על אף ההשוואות שעלולות לצוץ, ואולי אפילו בגללם, תאבדי עניין בבחור זה, ותראי תכונות נוספות ושונות שידברו אלייך יותר,

ושתתחברי אליהם יותר רגשית ומהותית.

אכן אם המדובר בחוסר יכולת להתנתק מהתאהבות בבחור,כי אז כדאי דווקא להמתין לרגיעה שתבוא באופן טבעי, לפני גישתך להמשך החיפושים,

במידה וסערה רגשית היא שלא עוזבת אותך זמן ארוך מדי ובעוצמה חזקה מדי לטעמך,יהיה עלייך לגשת לגורם מקצועי לשם קבלת עזרה.

בברכת הצלחה

הרב אלעזר וולך

יועץ נישואין