תהליכי התחזקות – ממתי לחבוש כיפה וציצית?

שאלה:

שלום לכם, האם תוכלו לכתוב לי רצף "שלבים" ברצף כרונולוגי או דומה לכך בנקודות התפתחות על החזרה בתשובה, נגיד האדם מתחיל להתפלל שלוש תפילות ביום במניין, מקפיד על כשרות ועל השבת, מוצא חברותא ללמידה, משתתף בשיעורי תורה ועוד, ממתי האדם נקרא "דתי"? ממתי אותו האדם יכול לעטות סממנים חיצוניים של דתי ולחבוש כיפה וללבוש ציצית וכו'? תודה.

תשובה:

שלום וברכה ידידי,

לא ניתן לכתוב רצף וסדר, לכל אדם יש לתת הדרכה בהתאם ליכולות שלט הנפשיות, וכל אחד יש לו קצב אחר, ברור ששבת כשרות תפילין זה היסודות הראשוניים, אבל מאוד חשוב ליצור קשר עם רב קרוב בשיעור תורה וכדומה שידריך ויעודד ויכוין איך להמשיך כל הזמן. הסממנים החיצוניים כדאי לעטות כמה מהר, כיפה וציצית, גם להרויח את המצוה, וגם כדי שכך אתה ממקם את עצמך בתוך הענין, זה נותן כח עצום וחיזוק להמשיך!

בהצלחה.