מאיזה גיל צריך להקפיד על צניעות בילדות

מהו הגיל בו צריך לכסות את גופן של קטנות, והאם החיוב בזה הוא כגוף גדולה?

תשובה:

שלום רב.

יש בזה מחלוקת בין הפוסקים, ולמעשה רוב העולם נוהג להקפיד בזה מגיל 6-7.

מקורות:

עי' ביאור הלכה ריש סי' ע"ה לגבי לקרוא ק"ש נגד טפח מגולה באשה דכתב דמגיל ג' שנים אסור, והחזו"א סי' ט"ז אות ח' נחלק עליו דבגיל זה שאין הרהור שרי עד גיל שניכרים בגופה צורת האיברים, ובאור לציון (ח"ב פ"ו אות י"ב) כתב דמגיל שש או שבע יש הרהור גם לחזו"א וכך נוהגים רבים.