שאילת שלום לבנות משפחה

לכבוד הרבנים שיחיו

כשאני פוגש ברחוב למשל, גיסה או דודה אני מנסה להסיט את ראשי כלא שם לב.. או מקסימום מהנהן בראש,
מכיוון שאני לא מרגיש בנוח מהתנהגות זו, ועושה זאת מכיוון שאיני יודע את ההלכה בעניין זה, אשמח מאוד אם תאירו לי בנידון.

יישר כח!

תשובה:

שלום רב.

כל שאילת שלום שאינה דרך קרבה וחיבה אלא מדרך ארץ אינה בכלל שאילת שלום האסורה, ובכלל זה קרובות משפחה כאשר הנוהג לומר להם שלום כאשר נפגשים בהם ואם לא יאמר להם שלום יהיה זה שלא כדרך העולם, אך לא ישאל בדרך חיבה כגון 'מה נשמע אצלך', ועקרי העניינים האלה תלוי הכל לפי דעת ויראת שמים של כל אחד.

מקורות:

ערוך השולחן אבן העזר כא,ח וראה בספר במחיצתם חלק ב' עמ' 682 שהובא מעשה מהגרש"ז אוירבך זצ"ל שראה אדם אחד שנמנע מלברך בשלום את אחייניתו מטעמי צניעות, ושאל אותו הגרש"ז למה אינך אומר לה שלום? הלא צריך להיות בן אדם! וראה עוד כאן בענין זה.