מסייע לדבר עבירה בנתינת רכב למחלל שבת

דוד בעל רכב (אינו שומר שבת), לא זקוק במשך תקופה לרכב, ומציע לשלמה חברו (שומר שבת) לקחת אותו ולהשתמש בו בתקופה זו. כשאת הביטוח ישלם שלמה. ומוסיף דוד שאם יצטרך/ירצה יקח אולי מידי פעם את האוטו בשבת.
שואל שלמה האם מבחינתו בסידור כזה יש בעיה הלכתית של מסייע, כי בסופו של דבר, למרות שהרכב לגמרי בבעלות דוד, אך השימוש יתאפשר בגלל הביטוח שעשה שלמה
בברכה ותודה

תשובה:

שלום רב.

אין זה נחשב סיוע לדבר עבירה, להיפך יתכן שבמעשה זה יחסוך עבירה מדוד בעל הרכב.

מקורות:

מכיון שהרכב של דוד ויכול הוא לנהוג בו מתי שהוא חפץ, וכאשר לוקח ממנו את הרכב לתקופה מסויימת שיהיו בה כמה שבתות שבה לא יהיה לו את הרכב חוסך הוא ממנו חילולי שבת, ואף בשבתות שיקח את הרכב, אין זה נחשב סיוע לעבירה במה ששלמה משלם את הביטוח, מכיון שאין זה סיוע לדבר העבירה עצמו, אלא דבר צדדי כאשר הבעלות עצמה על הרכב היא של דוד ויכל הוא להשתמש בו כל הזמן ולא מחמת תשלום הביטוח על ידי שלמה הוא משתמש ברכב.

וראה כאן תשובה בענין השכרת רכב למחלל שבת.