קבלן שיפוצים שהזיק צינור גז תוך כדי העבודה

שלום רב,
קבלן שיפוצים שהזיק תוך כדי עבודתו באופן שלטענתו לא היה לו להעלות בדעתו [קדח בקיר כדי לקבוע איצטבה ופגע בצינור גז].
האם חייב בנזק: הישיר [הוצרך לפעור חור רציני בקיר כדי שאיש הגז יוכל לתקן] והעקיף [אובדן רציני של גז].
בברכה

תשובה:

אם היה ברז גז וכדומה בסביבת מקום הקידוח, באופן שהיה עליו להבין שייתכן שיפגע בצינור גז ועדיף לקדוח במקום אחר או לבדוק תחילה באופן יסודי אם קיים צינור גז, עליו לשלם על התיקון והגז שהלך לאיבוד. אבל אם לא היה עליו להבין שיש סיכון מיוחד במקום זה יותר מאשר במקום אחר, הרי הוא פטור על הכל.

מקורות:

עיין שו"ע חו"מ סי' שו שאומן בשכר שהזיק דינו כשומר שכר שאם לא היה אונס גמור הוא חייב (ועיין בשו"ת אבני נזר חו"מ סי' יט שחיובו הוא מדיני שמירה ולא מדיני נזיקין). במקרה זה ברור שבקידוח אפשר לפגוע בצינור גז ואי אפשר לדעת את הכל מראש ועל דעת כן הזמינו את העבודה, אבל אם יש עליו לחשוש ולהיזהר הרי הוא חייב.