מחזיר גרושתו

שאלה:

אדם שרוצה לקיים מצוות "מחזיר גרושתו" כיצד עושים זאת? הבנתי שיש אפשרות לגרש את האישה ע"י גט (חייב כתוב בקלף או מספיק בדף?) ושני עדים ונוסח מיוחד שיש לומר. מה הפרטים בנידון זה?
וכיצד יכולל להחזירה אחר כך?

תשובה:

שלום רב.

אין מצוה מיוחדת של מחזיר גרושתו. יש מצוה חשובה בעצם השכנת השלום בין איש לאשתו.

לעצם שאלתך בענין עשיית הגט. דע, כי גט אינו נכתב אלא רק ע"י בי"ד מוסמך שבקיאים בהלכות גיטין, יש בזה פרטים רבים, ורק בי"ד שעוסק בעניינים אלו, יודעים איך לכתוב את הגט. גט שלא נכתב ע"י בי"ד כזה קרוב לודאי שהוא פסול. ולא לחנם אמרו חז"ל "מי שאינו יודע בטיב גיטין וקידושין שלא יהיה לו עסק עמהם".

בהצלחה!