השם עומר

שלום רב,
נולד לנו בן ביום שישי האחרון לפני כניסת שבת ב 1.2.2013, אנחנו מאוד מתלבטים בשם, האמא מאוד מחוברת לשם "עומר" ואני עדיין לא החלטתי הייתי מעוניין לדעת איך השם עומר משמעותו, יש שם נוסף המוזכר בפרשת יתרו שהוא ממומלץ מבחינת השם עצמו
תודה

תשובה:

שלום רב ומזל טוב.

עומר אינו שם של איש. אבל אינו שם פסול לאיש. עומר מלשון ערימה, והקרבת העומר, וספירת העומר, היא מצוה.

שים לב: עומר, ולא עומרי – שהוא שם של רשע. אנחנו נמנעים מלהמליץ על השם עומר, מפני שבלשון חיבה יקראו לו עומרי וזה לא טוב. אבל אם יקראו רק עומר – זה אפשרי.

אגב, יתרו הוא שם של צדיק, כמבואר בגמרא, והגר"ח קנייבסקי כשנשאל אם לקרוא בשם זה השיב בחיוב גמור. תוכל לקרוא לו יתרו, או "יתר" [אבל תדע שהשמות הללו לא נראים טוב בעיני אנשים].

שמות אחרים טובים בפרשה? בוודאי: משה, אהרן, גרשום, אליעזר, ואפילו יעקב.

אליהו בר שלום

דיין ומו"צ שכ' רמת שלמה בעיה"ק ירושת"ו

ראש בית ההוראה משפטי החיים בת ים

מח"ס משפט הכתובה

הצטרף לדיון

12 תגובות

  1. לא, זה לא שם של בת. אם רוצים לקרוא לה שם מעין התקופה ניתן לקרוא לה רות, על שם רות המואביה סבתו של דוד המלך שאנו קוראים עליה בחג השבועות.